Kategori

09 November 2011

Misteri orang minyak Bentong

Ini kisah misteri jugak pokcik terbaca kat surat khabar Metro kalau tak silap, kelibat org minyak, ada sesetengah orang berpendapat ini mungkin kerja ilmu hitam, pernah la pakcik terdengar... konon-kononnya kalau nk mengamalkan ilmu hitam ni perlukan pantang larang dan amalan yang perlu dibuat sebelum ilmu tu meresap ke dalam jiwa si pengamal.. hisap darah anak dara la dan macam-macam lagi, tapi kebenarannya allahualam.. dan seelok-eloknya jauhkan la dari ilmu-ilmu tak bermanfaat ni...
-------------------------------------------------------------------------------
BENTONG – Lebih 10,000 penduduk di 20 kampung dan taman perumahan di kawasan Ketari di sini mendakwa hidup mereka kini diganggu satu lembaga hitam seakan-akan orang minyak.
Lembaga itu dikatakan mengganggu gadis bawah umur sejak dua minggu lalu selain membuat kacau di kampung itu.
Imejnya menyerupai lelaki bertubuh kecil yang dipercayai mengamalkan ajaran ilmu hitam itu turut didakwa memecah masuk beberapa lagi rumah sekitar Ketari.
Ekoran kejadian itu, para penduduk taman perumahan dan kampung menggerakkan Skim Rondaan Sukarela (SRS) bagi mengawasi dan memburu suspek.
Salah seorang anggota SRS dari Kampung Bukit Piatu, Muhamad Zulfadzli Zulkifli, 22, mendakwa dia bersama rakan pernah terserempak dengan lembaga hitam itu beberapa hari lalu ketika melakukan rondaan.
“Kami ternampak satu lembaga hitam berada di atas bumbung salah sebuah rumah dan kami mengejar sehingga ke tepi sungai tetapi gagal apabila dia berjaya menyeberangi sungai tersebut.
“Kemudian, lembaga itu mempersendakan kami sebelum menghilang diri dalam semak apabila menyedari beberapa rakan kami cuba menyeberangi sungai untuk menangkapnya,” ceritanya di sini semalam.

0 comments:

Post a Comment

 

Berita Like Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger